X

Responsive image

Nyheter
Ikke lade mobil eller  nettbrett om natta

Ikke lade mobil eller nettbrett om natta

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, December 1, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Du må ikke lade mobiltelefon eller nettbrettet om natta, det kan lett føre til brann. Det har 6. klassingene i Melhus og Midtre Gauldal lært. Forrige onsdag var det sjetteklassingene ved Gimse skole sin tur til å få besøk fra brannvesenet.

AV JENS GRANØIEN

De to sjetteklassingene Iris Amelia Aune Gagnås og Magnus Wold sier at det viktigste de lærte var at de ikke skal lade elektroniske ting om natta, og at de skal ta ut stikkontakter før de går og legger seg.

Magnus Wold sier at de har avtalt møteplass ute om det brenner, slik som brannvesenet anbefalte, at foreldrene er flinke til å ta ut stikkontakter. Magnus får ikke lov til å ha med elektronisk utstyr på soverommet. Der har Iris Amelia sine foreldre noe å lære i forbindels med å ta ut stikkontakter om natta.

    Begge er enige om at det er viktig å være påpasselig nå med tanke på jula, både i forbindelse med baking og ved bruk av levende lys. Jula er høysesong for branner.

 

Alle 6. klassingene 

i Melhus og Midtre Gauldal 

har hatt besøk 

De to brannkonstablene Ole Røttum og Jørgen Ingebrigtsen har de to – tre siste ukene oppsøkt alle 6. klassingene i Melhus og Midtre Gauldal for å lære bort brannsikkerhet.

    Grunnleggende brannforebyggende arbeid er et nytt konsept i hele landet, der 6. klassingene får tildelt brannvesenets julekalender. Det er nå i førjulstida og i jula det er høysesong for brann. Alle skoleelever, først og fremst i 6. klasse omfattes av konseptet.

    – Vi prater om brannsikkerhet, det er lettere å lære bort til barn enn til voksne, sier Jørgen Ingebrigtsen. Han er brannkonstabel og jobber med forebyggende arbeid hos Gauldal brann og redning.

 

En målgruppe brannvesenet ønsker å nå ut til

Ole Røttum er også brannkonstabel og er avdelingsleder i Budal. Han sier at dette er en målgruppe som brannvesenet ønsker å nå ut til, fordi de er i den alderen at de skaffer seg mobiltelefon.

    Vi traff de to brannkonstablene da sjetteklassingene ved Gimse skole hadde besøk for å lære om brann og brannsikkerhet. Skolen var en av de siste som fikk besøk fra brannvesenet. De to brannkonstablene sier til avisa at de har fått god respons og mange gode spørsmål fra sjetteklassingene ved alle skolene i de to kommunene.

    Mange gode spørsmål fikk de også av elevene ved Gimse skole.

Bilde: 

De to brannkonstablene Ole Røttum og Jørgen Ingebrigtsen besøkte sjetteklassingene ved Gimse skole i forrige uke. Ungene lærte om brann og brannforebygging, og fikk hver sin Brannvesenets julekalender. Helt bakerst står lærer Vibeke Paulsen Grønning og inspektør Sigve Granlund.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (389)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co