X

Responsive image

Nyheter
Nettleie- detaljene klare

Nettleie- detaljene klare

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, December 15, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Trappetrinna for det månedlig kapasitetsleddet er fastsatt.  Energileddet, som fastsettes på bakgrunn av strømforbruket, vil avhenge av når på døgnet forbruket har vært. Dette slik at det er en pris på natta mellom 22.00-06.00, og en annen og lavere pris på dagen mellom 06.00 -22.00.

AV MAGNAR HAUKDAL

Vi har i tidligere artikkel informert om at det innføres en ny modell for beregning av nettleie fra og med 1. januar.På det tidspunkt var ikke alle detaljene rundt opplegget klare fra nettleverandøren Tensio, som er nettleverandøren i hele Trøndelagsregionen.

 Kommunikasjonssjef Bengt Eidem i Tensio forteller at detaljene nå er fastlagt.  Nett-

selskapet har i forbindelse med innføring av den nye modellen besluttet å sette ned nettleia med 5 prosent for sine kunder. I følge beregninger Tensio har gjort vil endringen medføre at 80 prosent av kundene kommer til å betale det samme eller mindre enn det de gjør i dag.  De resterende 20 prosent må betale mer, om de ikke gjør grep for å tilpasse strømbruken sin.

    Fra nyttår vil nettleia besto av to ledd, energileddet og kapasitetsleddet.

 

Energileddet

Gjeldende satser fra 01.01.22:

Dag (06.00 – 22.00): 14,00 øre pr. kWh eks. mva

Natt (22.00 – 06.00): 5,00 øre pr. kWh eks. mva

    Strømkundene blir oppfordret og belønnet med lavere nettleie dersom det gjøres en innsats for å fordele strømbruken over døgnet.  Spørsmålet blir i hvilken grad den enkelte strømkunde vil ha muligheter til å flytte noe av strømforbruket sitt.  

    Leder ved Forebyggende Avdeling ved Gauldal Brann og Redning, Herbjørg Ishol, vil oppfordre strømkundene til fortsatt å bruke sunn fornuft ved bruk av elektriske apparater.  Bruk derfor ikke oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel og andre elektriske apparater når folk sover, er oppfordringen. Elbil-lading kan imidlertid skje når godkjent lader benyttes.  

   

Kapasitetsleddet

Kapasitetsleddet fastsettes månedlig ut ifra den timen da strømforbruket var høyest forrige måned (høyeste kW/h). Det er med andre ord denne ene timen, og bare den, som bestemmer fastleddet for en hel måned. 

Bilde: 

Kommunikasjonssjef i Tensio, Bengt Eidem.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (552)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co