X

Responsive image

Nyheter
Så bra at dirigenten danset

Så bra at dirigenten danset

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 30, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

I mai rundet Melhus Janitsjarkorps 130 år, og nå har de avholdt jubileumskonsert. Og tommelen opp.  Den var bra! Den var så bra at dirigenten sto og smådanset til stort sett alle nummer. Selv sa dirigent Ladehaug at janitsjaren har en tendens til å toppe formen til konserter. – Det er ikke alltid like bra under øvelser, sa han. Publikum kunne se at dirigent Endre Ladehaug var fornøyd og koste seg, og det samme gjorde nok publikum.


AV HEGE WILLADSEN

Kunstart
Konferansier var Siri Kristin Konstad som selv har vært medlem i janitsjaren i mange år. – Jeg begynte i 1980 og slutta i …. Nei, jeg tror jeg bare har pause, sa hun. Hun sydde hele forestillingen sammen på en avslappa og jovial måte. Hun fikk både musikanter og publikum til å føle seg vel. Korpset var samstemte, og det var et godt korps og lytte på. De klarte den kunsten og spille svakt og samtidig rent. Det er ikke så enkelt som det kan høres ut til, men de klarte det. Så tusen takk for en fin og hyggelig konsert.

La seg flat
Det å sette sammen et program til en jubileumskonsert har vært et samarbeide, for flere fra korpset hadde fått oppfylt sine ønsker om hvilke nummer de ville ha med. De var også to gjestedirigenter; Brynjar Sonstad og Jens Einar Kvenild. Kvenild spilte med korpset hele konserten, og etter at han hadde dirigert de gjennom Music from det Incredibles, så la han seg rett og slett rett ned på scenen. Han la seg flat. Det var tre solister med, og den som fikk flest tilbakemeldinger var nok Tobias Karlsen som spilte Zirkus Renz på xylofon. Et artig og sprekt nummer som Karlsen levere bra. Han hadde med klovneneser til seg og til dirigenten, og under nummeret kommer et tidligere korpsmedlem opp til meg og hvisker at Karlsen først begynte å spille xylofon i sommer. Under konserten holdt Karlsen seg til rytmeseksjonen bakerst på scenen, og de tre musikantene som den seksjonen består av hadde de mest varierte oppgavene under konserten.


Bildet: Melhus Janitsjarkorps hadde igjen toppet formen til en konsert. Jubileumskonserten deres var en suksess.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1662)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co