X

Responsive image

Nyheter
– Byvekstavtalen synliggjør en framtidsretta region

– Byvekstavtalen synliggjør en framtidsretta region

Author: Melhus Avisa Gaula/Friday, June 28, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Tirsdag ble byvekstavtalen som Melhus kommune er en del av signert. Avtalen gjelder for årene 2019 – 2029. – Byvekstavtalen synliggjør en framtidsretta region, sa statssekretær i Samferdselsdepartementet Anders Verp.

 

AV JENS GRANØIEN
To statsråder, en statssekretær, en fylkesordfører og fire ordførere signerte avtalen.
    Det var sterk symbolikk i stedet avtalen ble signert, med jernbanen på Trondheim sentralstasjon på den ene sida, og en parkert Metrobuss som bakgrunn på den andre sida.
    Byvekstavtalen har som mål at veksten i persontrafikken i storbyområdene skal gjøres med kollektivtransport, gange og sykkel. Avtalen er et virkemiddel for å nå dette målet. Den skal også bidra til mer effektiv arealbruk, og mer attraktive by- og tettstedssenter.
    Melhus kommune er en av fire kommuner i Trondheimsområdet som har slutta seg til avtalen. Det har ikke skjedd uten en viss skepsis. Mange melhuspolitikere mente, at ved å inngå avtalen ville man miste sjølråderetten når det gjelder arealbruk til boligformål. Det ble allikevel et stort flertall i kommunestyret for avtalen.

    
Alle var der
Tirsdag var de der alle, både ordførerne i de fire kommunene, statsråden i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Monica Mæland, statssekretær Anders Verp i Samferdselsdepartementet, statsråd Trine Skei Grande i kultur og likestillingsdepartementet, fylkesordfører Tore O. Sandvik og ordførerne Rita Ottervik, Gunnar Krogstad og Ingrid Aune, og varaordfører i Stjørdal Ole Sandvik.

    
Viktig med samhandling mellom kommuner
Politikerne fikk hver tre minutter til en kort innledning. Først ut var Monica Mæland. Hun takket for et viktig og godt samarbeid med kommunene. Mæland slo fast at det er viktig å samarbeide om best mulig samhandling mellom kommuner, fylker og stat.
    Anders Verp sa at byvekstavtalen synliggjør en framtidsretta region.
    – Det har vært harde forhandlinger med samtalepartene, det sier jeg som et kompliment, sa statssekretæren. Han lovet at staten skal bidra med åtte milliarder i ti-årsperioden.

Bildet: Her signeres byvekstavtalen. Fra venstre, Rita Ottervik, Tore O. Sandvik, Gunnar Krogstad, Monica Mæland, Anders Verp, Trine Skei Grande og Ole Sandvik.

 

 

Print

Number of views (1670)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co