X

Responsive image

Nyheter
Småbrukt på Kvål

Småbrukt på Kvål

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 6, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

På Kvål sentrum ligger det en liten bruktbutikk som beskriver seg selv som en brukt- og antikkbutikk med sjarm. Åpningstidene er stort sett på dagtid, men mandagene er det åpent på kveldstid. Det er som de selv sier; sjarmerende. Det å gå rundt i butikken og finne små skatter som bringer frem minner fra en svunnen tid.

AV HEGE WILLADSEN

– Jeg er vant til at folk tusler stille rundt i butikken, og plutselig kan de gispe over noe de finner fra barndommens rike, sier eier av Småbrukt Marit Bollingmo.

Femte generasjon
– Jeg har dette som jobb, men mannen min har dette ved siden av den ordentlige jobben sin, sier Marit, og mannen hennes er Kjetil Ortveit og han var nok ikke helt klar over hva det var han gikk til da han slo seg ned sammen med Marit. Han er den som fikser alt som må fikses. – Og mamma hjelper meg med tekstilene. Alt fikses og alt vaskes, sier Marit. Hun har god hjelp i mor og ektemann, og de bor alle tett ved butikken. Butikken er i lokaler som er i familiens eie, og det har alltid vært næring i det bygget. – Jeg er femte generasjon her, og det var min tippoldefar Anders Bollingmo som kjøpte gården. Han starta poståpneri og landhandel her sier Marit.

Livsstil
Marit er utdannet sykepleier, og hadde Småbrukt som bigeskjeft. Siden 2014 har det vært hovedgeskjeften hennes. – Det var i 2012 jeg åpna dørene, og det var da jeg fikk brukthandelbevillingen, sier Marit. Hun forteller at hun handler med hjertet og med magefølelsen når hun er ute på jakt etter bruktvarer. – Jeg tjener penger på det som går ut igjennom dørene her. Hadde jeg visst hvor hard denne jobben er…. Ja, jeg vet ikke jeg…., sier Marit tankefullt. Hun forteller at hun jobber hele tiden. Hun peker på hodet sitt: – Tankene går jo, og når jeg er på ferie eller reiser så stikker jeg alltid innom bruktbutikker. Hun er jo selvstendig næringsdrivende, så om hun ikke står på, så er det ingen penger i kassen. – Det er jo en livsstil, og jeg liker det.


Bildet: Marit Bollingmo er femte generasjon Bollingmo på Kvål. Hun har tatt vare på en kalender fra 1939 der det står A. Bollingmo, ass handelsforretning på. Hun har også klart å gjenbruke noe av møblene fra forretningen til forfedrene sine som har hatt forretninger i det samme bygget som Småbrukt er i.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (2798)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co