X

Responsive image

Nyheter
Skal bygge mer enn 200 boliger på Tambartun

Skal bygge mer enn 200 boliger på Tambartun

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, December 18, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Øyvind Antonsen som har kjøpt den 104 mål store eiendommen på Tambartun, skal bygge mer enn 200 familieboliger. Prisen landet på 51 millioner kroner, som var 12,5 millioner over takst.

AV JENS GRANØIEN
Eiendomsinvestoren, som har gård og bor på Leinstrand, har fra før Fremo næringspark i Flå og Øysand næringspark på Øysand, i Melhus kommune. Han har også flere eiendommer i Trondheim. Det var Adresseavisen som omtalte denne saken først.
    Tambartun var opprinnelig skole for blinde og svaksynte, og eiendommen ble gitt gratis fra Melhus kommune til formålet, da blindeskolen på midten av 70-tallet skulle flytte fra Dalen Hageby i Trondheim. I 1992 ble blindeskolen lagt ned, og skolen ble videreført som kompetansesenter, et statlig spesialpedagogisk senter. Fra 2013 ble senteret en del av Statens spesialpedagogiske tjeneste.

Ønsker barnefamilier
til Melhus
Til Adresseavisen sier Antonsen at han ikke er kommet så langt i planleggingen, men at han jobber med forskjellige alternativer for utbygging. Han sier at det i hovedsak skal bygges rekkehus, eller eneboliger i rekke. Han sier videre at han ønsker å bidra til at barnefamiliene i Melhus, blir i Melhus.
    På den 104 mål store eiendommen er det en skolebygning på cirka 6000 kvadratmeter. I tillegg er det åtte eneboliger som tidligere ble brukt til elevboliger. Det er også en fotballbane på eiendommen, samt flere turstier inne i den skogkledde delen av eiendommen.


Bildet: Det skal bygges mer enn 200 familieboliger på den 104 mål store Tambartun-eiendommen. Øyvind Antonsen sier at skolebygningen sannsynligvis vil bli revet.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1960)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co