X

Responsive image

Nyheter
Morten Gunnes var Nessets forsvarer

Morten Gunnes var Nessets forsvarer

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, January 15, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

De som følger serien på TV2 om Arnfinn Nesset som ble dømt for 22 drap på Orkdal alders- og sjukeheim , har kanskje merket seg at Morten Gunnes fra Melhus er med i programmet. Gunnes var en av Nessets forsvarere da saken ble behandla i lagmannsretten i 1982-83.

AV JENS GRANØIEN
Det var på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet at Arnfinn Nesset som var bestyrer på Orkdal alders- og sjukeheim sykehjem ble mistenkt, og senere dømt for å ha satt sprøyter på pasienter ved sykeheimen med det dødelige stoffet curacit. Nesset ble arrestert i februar i 1981, og rettsaken pågikk fra oktober 1982 til mars 1983.
    Vi har besøkt Morten Gunnes tidligere advokat, sorenskriver og dommer i lagmannsretten, som er bosatt på Gimse i Melhus. Gunnes som er med i programmet om Arnfinn Nesset, hvor den første episoden ble sendt forrige onsdag, var forsvarer for Nesset. Programmet består av i alt seks episoder, og sendes på onsdager.

Tror ikke han er
massemorder
Gunnes innrømmer at han nok ikke, som hans tidligere forsvarer uttaler seg objektivt når han sier at han ikke tror at Nesset er en massemorder. Nesset tilsto, men trakk senere tilbake det han hadde tilstått. Nesset som fortsatt lever, bedyrer også i dag sin uskyld. Gunnes stiller spørsmål om tilståelsene fra Nesset hadde noen verdi.
    – Nesset sier at han ikke har tatt livet av et eneste menneske. Jeg tror på han nå, og trodde på han i retten, men kan ikke si at han ikke har satt en eneste sprøyte, men jeg tror imidlertid ikke at han er en massemorder. Hvis tvilen hadde kommet tiltalte til gode, så hadde han blitt frikjent, sier Morten Gunnes, men innrømmer at det han sier ikke er å betrakte som objektivt. Hans jobb som Nessets forsvarer var å framheve tvil, som var og som fortsatt er i denne saken.
    Saken pågikk i fem måneder, og Gunnes som var forsvarer sammen med Alf Nordhus, sier at de to årene han jobbet med Nesset-saken ble hans siste tid som advokat. Når saken var over gikk Gunnes over i stilling som sorenskriver på Fosen.

Ble oppringt av
kona til Nesset
Vi har allerede sett ham flere ganger på TV bli intervjuet av tidligere privatetterforsker Asbjørn Hansen som var hjemme hos familien på Gimse, for å foreta intervjuene.
    Morten Gunnes forteller, noe han også fortalte i programmet på TV, at han ble oppringt av Nessets kone med spørsmål om han ville snakke med Arnfinn Nesset, i en tidlig fase. Da var Nesset innlagt på Østmarka psykiatriske sykehus.
    – Min mor var dagmamma for dattera til Nesset, sånn var det at vi kjente til ham. Jeg og min familie var på tur til hytta da jeg hørte telefonen ringe inne i gangen. Jeg var utenfor huset på tur til å dra, men gikk inn og tok telefonen, og det var Nessets kone som ringte. Hadde jeg ikke brydd meg om å gå inn for å ta telefonen, så hadde jeg antagelig sluppet unna mye arbeid, smiler Morten Gunnes snart 40 år senere. Han kom inn i saken i februar 1981.


Bilde: Morten Gunnes var forsvarer for massemorderen Arnfinn Nesset under rettsaken i 1983.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (2194)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co