X

Responsive image

Nyheter
ELVRUM SÆTTEM AS

ELVRUM SÆTTEM AS

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 1, 2022/Categories: Startsiden

Det er mangel på arbeidskraft i de fleste bransjer. Det merker også transportfirmaet på Øysand som kunne ansette to – tre sjåfører omtrent på dagen.

AV JENS GRANØIEN

Elvrum transport AS ble starta i 1975. I 2011 fikk de tilbud om å kjøpe Sættem transport AS. Firmanavnet er i dag  Elvrum Sættem AS.

    Vi finner firmaet i Øybergvegen på Øysand. Det er familien til Victor Elvrum som døde forholdsvis ung, som eier firmaet. Hans tre barn og enka.

    Sønnen Roy er fungerende daglig leder for eiendomsselskapet Elvrum eiendom AS. Han er den eneste i familien som jobber i firmaet. Daglig leder Elvrum Sættem AS, er Karl Ivar Nilsen.

    Elvrum forteller at firmaet startet ved kjøkkenbordet hjemme på Lerkendal. I 2009 kjøpte de eiendommen Øybergvegen på Øysand. Da besto den svære bygningen av en eneste stor hall. I 2012 fikk de innredet bygget, med blant annet kontorer i andre etasjen, og delt opp i mindre enheter i hovedetasjen. I dag er de 23 ansatte, tre av dem jobber på kontoret, resten er sjåfører. Av sjåførene er halvparten utlendinger fra Polen og Ungarn. Firmaet har fjorten biler, av disse er det fem kranbiler, resten er transportbiler. I fjor omsatte firmaet for 32 millioner kroner hos Elvrum Sættem. I tillegg til at de disponerer lagerplass og kontorer selv, har de seks leietakere i bygningen i Øybergvegen.

 

Sjåfører regnes som samfunnskritisk funksjon

Han forteller at de utenlandske sjåførene jobber fjorten dager, så får de fjorten dager fri, da reiser de hjem til de landa de kommer ifra. Firmaet driver med langkjøring av stykkgods, det aller meste innenlands. Mye av transporten foregår mellom Trondheim og Langhus ved Ski.

    Å ha utenlandsk arbeidskraft i koronatida skapte problemer for noen. Roy Elvrum forteller at de fikk løst koronaen på en grei måte, i og med at sjåfører ble regnet som samfunnskritisk funksjon. De fikk med seg dokument som gjorde at de fikk komme tilbake etter og ha vært i hjemlandet en periode.

    Daglig leder Karl Ivar Nilsen forteller at de også har en god del containere for utleie. Disse leies ut av firma, for å ha på byggeplasser for å lagre verktøy og materiell i.

    Elvrum forteller at firmaet er medeier i Transportsentralen Trondheim OTTS. Det er en sammenslutning mellom Orkla transportsentral og transportsentralen i Trondheim.

Bilde: 

Karl Ivar Nilsen til venstre er daglig leder, mens Roy Elvrum er medeier i familiebedriften

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (199)/Comments (0)

Siste utgave