X

Responsive image

Nyheter
Åpning av tunnelen mellom Melhustunet og Melhus sentrum: – En milepel i forhold til sentrumsutvikling

Åpning av tunnelen mellom Melhustunet og Melhus sentrum: – En milepel i forhold til sentrumsutvikling

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, July 8, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Det sier Jomar Grøtan som står bak utbyggingen på Melhus tunet. Onsdag ble gang- og sykkeltunnelen under jernbanen offisielt åpnet.

 

AV JENS GRANØIEN

Jomar Grøtan forteller at de fikk brukstillatelsen av Melhus kommune på tirsdag. Tunnelen som ble opparbeidet juni har ikke vært lov å benytte før brukstillatelse forelå. Grøtan sier at de var lovet brukstillatelsen først i august, men fikk den tidligere etter litt påtrykk. Han sier at det er blitt en fin og brei undergang på 7,5 meter bred som ikke virker skremmende. Han håper tiltaket blir et bidrag til videre salg av leiligheter.

Diskusjonen om tunnel mellom Melhustunet og Melhus sentrum har pågått i mange år. Grøtan betegner det som en milepel at tunnelen som binder sammen Melhustunet og Melhus sentrum nå er på plass. Han sier at det som skjer, rett og slett er at en ny sentrumsdel blir kobla sammen med nåværende Melhus sentrum, og at Melhus sentrum blir utvida.

Vil ha stor betydning for de som bor på Melhustunet

Grøtan sier at tunnelen vil ha stor betydning for de som bor på Melhustunet i forhold til avstand til buss, tog og butikk. I første omgang er det planlagt fem boligblokker på Melhustunet. I den første som er innflytta er det 2- 3 ledige leiligheter. I den andre gjenstår åtte leiligheter som ikke er solgt, mens for den tredje sin del så starter salget nå. Grøtan sier at de bygger så lenge markedet er der.

Det planlegges også en næringsdel. Denne har stått litt i stampe, ifølge Grøtan på grunn av byggestoppen som kommunen innførte.

Åpningen foregikk onsdag etter at avisa hadde gått i trykken. Grøtan opplyste at både ordfører Jorid Jagtøyen og varaordfører Stine Estenstad var invitert, og var ventet til åpningen. I tillegg var beboerne på Melhustunet varsla om det som skulle skje.

Bilde: Det ble tatt hull under jernbanen som binder Melhustunet sammen med Melhus sentrum i juni.

Print

Number of views (210)/Comments (0)

Siste utgave