X

Responsive image

Nyheter
Treffsted for voksne på Kroa

Treffsted for voksne på Kroa

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, August 25, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Hver onsdag vil det være åpent på Kroa mellom kl 1200 og 1500. Da er det treffsted der, og det vil bli tilbudt ulike kreative og fysiske aktiviteter. Det er Mental Helse Melhus, Melhus Røde Kors og Melhus kommune som samarbeider og driver dette tilbudet. 

AV HEGE WILLADSEN

Magni Lunde var den som ønsket velkommen. Hun er ansatt i kommunen og avdelingsleder ved Arbeid, psykisk helse og rus.

    – Jeg må si jeg i dag har fått en veldig gledelig oppgave, Det å få ønske dere alle velkommen til åpning, eller gjenåpning, vil jeg si. Vi har hatt åpent treffsted i mange år før også, men nå er det ny åpning.  Når jeg ønsker velkommen nå, er det på vegne av Røde Kors, Mental Helse, Melhus kommune ved enheten vår og Frivilligsentralen. Og når man skal åpne noe, da trenger man en ordfører. Så Jorid Jagtøyen, velkommen du også, sier Magni og gir ordet til ordføreren. 

 

Et annerledes år

– Takk og takk, og dette var hyggelig ja. Det har jo vært treffsted før, men da var det i Potten. Det som er så fint nå, det er at det nå er et samarbeid mellom frivilligheten i Melhus og kommunen. Det er jo det jeg tenker er det beste. Det at vi får til å gjøre ting sammen, for da står vi så mye sterkere. Vi har mye å tilby i Melhus kommune, og når det gjelder dette tilbudet, så  er det åpent for alle. Her kan man komme, drikke kaffe, treffe folk, slå av en prat. Det er trivelig. Det vil også bli noen aktiviteter framover.

 I dag er det musikk som står på programmet. Det siste  halvannet året har vært annerledes for alle sammen, spesielt kanskje for den som bor hjemme alene, uansett alder. Mange har følt at man har vært litt ensom, og noen har følt at man har vært utrygg, så jeg er så glad for at vi kan åpne opp de tilbudene vi har i Melhus på mange områder. Det er folkehelse satt i system. God fysisk og psykisk helse får man ved å være sammen med andre. Det trenger vi, og det har vi savnet. Dette er et av mange tilbud som åpner nå framover, og jeg håper dette blir en populær plass her i frivillighetens hus, som vi kaller Kroa. Takk for invitasjonen, og lykke til framover på onsdagene, sier Jorid og setter seg ned igjen mens folk klapper. 

 

 

Vi er faktisk flokkdyr

– Det var vel jeg som skulle si noen ord etter Jorid, og jeg heter Tove-Mette Valen og er leder i Mental Helse Melhus. Det er sann fornøyelse å stå her i dag med så mange mennesker så nært at jeg kan se dere i øynene. Jorid var jo innom det med å være sammen med andre mennesker. Vi er faktisk flokkdyr, og vi trenger å møte andre, vi trenger å samarbeide, vi trenger å trimme sjelen, vi trenger å bli utfordret. Nå har vi muligheten til å være sammen, og jeg synes dette er alle tiders. Og jeg skal gi stafettpinnen videre til deg, Anne Grethe, avslutter Tove-Mette og får applaus. 

Bilde: 

Ordfører Jorid Jagtøyen, Magni Lunde, avdelingsleder ved Arbeid, psykisk helse og rus, Tove-Mette Valen som er leder i Mental Helse Melhus og Anne Grethe Tevik, frivillig og meget engasjert i Melhus Røde Kors. Disse representerer dem som skal drifte Åpent treffsted på Kroa hver onsdag. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (627)/Comments (0)

Siste utgave