X

Responsive image

Nyheter
Bedriftshelsetjeneste lokalt i Melhus

Bedriftshelsetjeneste lokalt i Melhus

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 17, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

I andre etasje på Coop-bygget i Melhus sentrum finner vi HMS-senteret, egen bedriftshelsetjeneste her i Melhus.  HMS-sentret er i dag en veldrevet bedrift med 11 ansatte og et bredt spekter av kunder over store deler av Trøndelag. De tilbyr også det meste av tjenester innen moderne bedriftshelsetjeneste. 

AV EIVINN TAXT 

Solveig Grande Moen forteller ivrig om bakgrunnen til den suksessfulle bedriften. Det er hun som i hovedsak har bygget opp virksomheten fra et lite enkeltmannsforetak i 2009, og AS fra 2010. 

    Solveig har bakgrunn som sykepleier og bedriftssykepleier, og fikk tidlig bedriftshelsetjeneste «i blodet», da hennes mor var med å starte en av de første bedriftshelsetjenestene i Trondheim. I tillegg til sykepleierbakgrunn har hun skaffet seg utdannelse innen psykologi og organisasjon og ledelse, og hun holder for tiden på å avslutte en master om Helsefremmende selvledelse.

 

Startet i kommunen

Solveig jobbet tidligere i en større bedriftshelsetjeneste i Trondheim. Med familie og hus på Melhus var det naturlig å få seg jobb her, i 2008-2009 jobbet hun i Melhus kommune med HMS-relaterte tema. 

    Etter hvert ble det naturlig å starte opp et enkeltmannsforetak, for å tilby ting hun sjøl var interessert i å gå videre med, og kommunen stilte seg positiv til denne ekstrajobbingen. Når hun året etterpå valgte å starte opp egen bedriftshelsetjeneste, ble kommunen en naturlig samarbeidspartner, og etter hvert også en viktig kunde av bedriften. Solveig hadde gode kontakter innen kommunens virksomheter, og HMS-Senteret ble en viktig samarbeids- og drøftingspartner for kommunen i dens arbeid med arbeidsmiljøet.

Tung periode

Bedriftshelsetjenester skal legges ut til offentlige anbud, og etter fem år i fin flyt, ble det en nedtur at Melhus og Klæbu kommune valgte andre tilbydere. Det betydde innskrenking av driften og oppsigelser. Bedriften valgte etter hvert å kutte ut Melhus-navnet, og jobbet videre aktivt med å få flere kunder fra det private næringslivet. HMS-Senteret har i dag kunder som TrønderEnergi, Tensio og Statped. Barnehager og IT-bedrifter og etter hvert ASKO Midt-Norge står på kundelisten, og store deler av det som regnes som Sør-Trøndelag er arbeidsområdet deres. 

 

 

Covid 19 ble opptur

for bedriften

Solveig forteller at de siste to-tre årene har de hatt et bra tilsig av bedrifter, særlig innen bygg og anlegg. Det at det er en forholdsvis liten bedrift med en godt sammensveiset stab, gjør dem fleksible, og ikke avhengig av føringer fra eksterne eiere som de store, landsomfattende virksomhetene har. Dermed kan de hive seg rundt og være fleksible på de behovene kundene måtte ha. 

    I forbindelse med koronaepidemien har de hatt masse arbeid, bland annet med testing av arbeidsinnvandrere til bygg og anleggsbedrifter. Kommunene og helsetjenesten hadde mer enn nok med resten av befolkningen, og HMS-Senteret hadde fleksibiliteten til å hive seg rundt å gjøre en jobb her.

Bilde: 

Staben på HMS-senteret: Fra venstre Lene Johannessen, Solveig Moen, Einar Volden, Stine Skilleås, Helge Mjøen, Kjetil Sandsten, Miriam Hanedalen Hellstrøm, Stein Frode Moen, Ingrid Oskarsson og Unni Skånøy. Bedriftslege Bjørn Lyngen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1174)/Comments (0)

Siste utgave